27.09.2008 г., 15:54 ч.

И ако днес не беше днес, и ако миналото беше ти… 

  Поезия » Любовна
615 0 1
 

 

 

Каза ми го сякаш на шега,

но силно вярваше във тез слова.

Да ме срещнеш си искал, но не сега и не така.

За чувства няма да говорим.

Имаш ги... прекрасно,

но желаел си да ме видиш не като момиче, а - жена.

 

 

Сега в живота ти е друга.

Не споменаваш я пред мене.

Но аз разбирам твоята вина.

Искаше ми се и на мене

да те срещна преди... а не сега...

 

 

Ровя се всеки ден в душата си

и търся причината, за да не тръгна...

Приготвям куфара, багажите...

Те са мислите неоцветени.

 

Искаше да ме видиш помъдряла.

Може би на 20 години...

Ала любовта сега е избрала

да ни срещне очи в очи...

 

 

Исках да те видя свободен,

необвързан с чуждо сърце.

Сега склонен си на изневяра,

но кажи честно ли е поне...

 

 

Не казвам, че не се топя

при всеки твой поглед...

Но мрачен ми става светът

щом чуя за нейното име.

 

 

И ако днес не беше днес,

и ако миналото беше ти.

сега щях друга песен аз да пея,

може би...

Но любовта не чака...

Разбери...!

© Ваня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Все едно за мен е писано ! Много ми хареса,много ми въздейства...
Предложения
: ??:??