18.10.2012 г., 22:50 ч.

И Дяволът дори не знае! 

  Поезия » Хумористична
509 0 0

(из цикъла "Вицове в рими")

Когато бебето се смее,
пристига Дяволът и вика:
„Хей, бебе, майка ти къде е,
за да я взема! С този кикот

ме дразниш!” Бебето тогава
замлъква, или пък да плаче
започва. Но какво ли става,
когато бебо плаче, значи?

Тогава Дяволът пристига
и казва му: „Хей, лошо бебе,
ще взема татко ти! Я стига
ревало си!” А то: „От тебе –

отвръща му – не ме е страх!
Не можеш да го вземеш! Кой е
не знаеш даже ти!” И в смях
руши на Дявола покоя.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??