И ето ме, пак размишлявам над вечните въпроси,
и ето ме, братко, пред теб аз говоря и тъжа,
но няма да си найде мира моята душа, със сълзи напоена,
и вечно ще пита, ще моли, ще търси и няма да намери.
Жал ми на душата, братко, жал ми е за тебе,
че ще си заминеш, ей тъй спокоен, безразличен,
но ще дойде време, кога ще кажеш: „Дали пък прав не беше тоя?
Дали оставих нещо аз зад мене? Дали е късно? Дали е време?”
Ще се питаш и ще дърпаш за юздите живота необузданий,
но той не ще се спре заради тебе – какво си ти? Един роб страдалний,
един човек, една душа, една свещица в мрачния олтар,
която бавно и смирено ще угасне, блещукайки във тъмния простор.
Иска ми се, братко, отговор на тез въпроси да намеря,
но нали и аз съм роб, и аз съм таз свещица – светя,
Но не ще огрея светия олтар, нито тебе, а лутайки се в тъмнината, ще угасвам бавно – колко просто… ах, прекрасно!
© Бранимир Сбирков Всички права запазени
https://www.youtube.com/watch?v=1-azeE2ccic&list=PLVF298E37bjqocg8vljw_1pCsCqKIEFPN&feature=mh_lolz
И добре дошъл в сайта!