27.04.2024 г., 9:06 ч.

И Господ Бог за обич ще възкръсне 

  Поезия
67 2 1

И ГОСПОД БОГ ЗА ОБИЧ ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ

 

... аз вярвам във добрите чудеса, що Господ Бог на всекиго е пратил –

да пийнем по коняче „Метакса” на припечето с някой стар приятел,

да скъсам в парка пролетно цветче и да го дам на тъжната женица,

хвърчилце да завържа на момче и подир миг светът да литне – птица,

да видя – мама иде от фризьор! – тъй прелестна като преди години,

 

с хлапетата във призрачния двор пак да си краднем шепа-две смокини,

да спра с усмивка пролетния дъжд и слънчице през облака да грейне,

и влюбените в цъфналата ръж! – да се целунат – все тъй ненадейни,

преди в небето да се възнеса, да се помоля в храма, скръстил пръсти –

повярвайте в добрите чудеса? – и Господ Бог за обич ще възкръсне.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??