30.08.2008 г., 14:12 ч.

И говорели си две звездички... 

  Поезия
484 0 3
 

- Искаш ли къс Луна да ти подаря,

  и пътя млечен,

  и Земята цяла?

 

- Искам само онази светлина...

 

- Искаш ли хиляди звезди да огряват твоите очи,

  искаш ли милиони галактики само твои,

  искаш ли сърцето ми - единствето за тебе...?

 

- Искам само онази светлина, с която грееш ти,

  искам като тебе боса да тичам към Луната,

  искам сърцето ти - единствено за мен...!

 

- И Луната, и Земята, и звездите ще ти дам,

  но сърцето вече е твое, не разбра ли?

 

- И нови светове ще имаме, нали?

  Само наши...

  Заедно, нали?

 

- И с шепи ще събираме любов,

  и космос ще градим така,

  и ще бъдем като хиляди, събрани в едно, звезди...

 

- Готов ли си?

  Няма ли да те боли?

  Няма ли да искаш други звезди да броиш?

  Няма ли между другите любовта да изгубиш?

 

- Няма Луната да ти открадна,

  нито Земята цяла,

  или пътя млечен...

  Готов съм да те обичам така, както никой друг не знае...

 

 

                                                                                                                                        : )

© ДиаНа Щерева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??