5.10.2016 г., 21:59 ч.

И хвърлила монетата през рамо… 

  Поезия » Друга
507 1 6

И хвърлила монетата през рамо…

                                 на мама

 

една сълза отронена в душата
за кой ли път напомни пак за теб
а после се разпръсна във тревата
разрошена от есенния ден
припомних си усмивката ти нежна
безкрайната ти звездна топлина
походката ти вятърно безбрежна
и погледа облян във светлина
прегърната от огненото слънце
по пътя пак закрачих в тишина
но вътре в мен покълна като зрънце
изпратена от тебе синева
обичам те макар да си далече
невидима смълчана и сама
една надежда времето облече
на моята раздиплена снага
аз знам че ще се върнеш невредима
и пак високо ние ще летим
със силата си двойно неделима
света за вечност ние ще спасим
на глас изричам името ти, мамо,
заключвам го във моето сърце
и хвърлила монетата през рамо
изписвам Вяра в тихото небе

 

04.10.2016г.
Елица
_____________________________
26 години без нея

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Светли, благодаря ти!
  • Трогателно...
  • teis, Вики и Кети, благодаря ви сърдечно за съпричастността.
    Вики, новото ти стихотворение в блогчето ти в блог.бг е много хубаво!
    Следя си те от моето далечно ветровито пространство и обмислям дали през новата година да не се постарая да поствам поне по едно стихотворение месечно в cinderellathespy. Нещо продължава да не ми допада настоящата атмосфера в блог.бг и манипулацията на прочитите. Прегръдки от мен!
  • Ели! Да помълчим...
  • Поклон!
  • Това се казва поезия!
Предложения
: ??:??