3.09.2012 г., 11:42 ч.

И как ще съм добре... 

  Поезия » Хумористична
675 1 9

 

Предисторията е на :

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=287038 

 

„Прегледай се! Ти май не си добре...”

ми каза вчера моята съпруга,

а с поглед – сякаш ще ме издере.

Озъбих се – какво да кажа друго...

 

И как ще съм добре, бе брат ми... Виж –

насъщния изкарвам с пот на чело.

Комшиите летуват във Париж,

 аз произвеждам тиквички на село.

 

Летят приятели до Амстердам

на шопинг или просто на круизи.

Аз тичам до Илиенци и там

купувам си бельо и летни ризи.

 

И сметките си плащам до една -

на ТЕЦА-а, НЕК-а, ВИК-а... и още.

(Да, права е жената му с жена –

не съм добре! Не спя по цели нощи...)

 

Сам ЛАДАТА си карам цял живот.

На две места работя без заплата.

Освен това се пиша патриот –

не искам да напускам и страната.

 

Но взех си час при моето ДжиПи

да се прегледам. Страх ме е панически,

че диагноза ще ми залепи:

Българин. Средностатистически.”

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??