9.06.2024 г., 15:34 ч.

И не, че с раните си тежки свиквам... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
96 2 2

И не, че с раните си тежки свиквам -

те от любов ме водят към познание.

На всяка остра болка не откликвам

отпушил в себе си негодувание.

 

Не го приемам като наказание

житейското си поприще оскъдно.

Отново и отново упование

разказва ми за щастието бъдно.

 

Не може да съм влюбен безразсъдно,

защото вярвам в твоята магия.

Душата ми изпълва обич плътно

и в ден красив блаженство ще открия.

 

Докато стигна нежният ти цвят

трънак до време ще е моят ад.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??