22.04.2019 г., 0:44 ч.

И няма да сгреша 

  Поезия
495 4 2

И няма да сгреша, когато кажа,

че битието е двубой между

живота и смъртта на стража!

 

И няма да сгреша, когато викна,

че искам да ме бъде, да откликна

на всички вопли и неволи,

на мечти лъжовни и надежди голи!

 

И няма да сгреша, когато искам

в дланта си малка аз да стискам

на дявола душата черна!

 

И няма да сгреша, когато плача

за утрото потънало във здрача,

за гълъба, прелитащ покрай мен,

за роза майска във уханен ден!

 

И няма да сгреша, когато скубя

косите си затуй, че губя

приятели, родина, дом!

 

Но ще сгреша, когато искам

да бъда Бог, в ръка да стискам

зората, гълъба и рая,

и роза майска, и безкрая!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Няма да сгрешиш и ако продължаваш да твориш.Отново страхотно произведение.Браво Лидия!!!
  • Благодаря, Ангелче! Но моята поезия, в сравнение с твоята, е капчица в морето!
Предложения
: ??:??