17.07.2008 г., 9:27 ч.

И от мене, Гоподи! 

  Поезия » Любовна
593 0 9

Пази Я, Господи, от всички беди!

От телеграми, от лоши събития,

макар и един път на стотина години!

От варвари, трошащи обители!

От проливните, безмилостни дъждове!

От ветровете, беснеещи по пътя!

От неслучайни и случайни мъже,

триещи прага Й, разпътно!

От засмукващи, тайни блата,

от зли бури, от горски пожари,

от пиянски скандали, от летяща кола,

от паднала керемида на тротоара!

***

В шепи лицето си крия и стена:

Господи, пази Я и от мене...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??