12.10.2006 г., 8:58 ч.

И пак до кръв ще обичам 

  Поезия
826 0 7

Със малко букетче звезди
гърдите ти мъжки закичих
и свела смирено очи
в студения свят коленичих.

Но ти силни ръце не протегна
и не вдигна самотното, тъжно момиче,
чуй, моя обич последна,
в ранената гордост се вричам:

Горчивата болка докрай ще изпия -
няма в очите ти да надничам!
Кървящата рана сама ще зашия -
няма проклятия да изричам!

Омърсената моя любов в сълзи ще измия -
няма никога да коленича!
Но истински силни ръце ще открия
и пак до кръв ще обичам!

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??