24.05.2023 г., 20:50 ч.

И пак ги обичай 

  Поезия » Философска
260 0 0

На тези, които обичаш,

дай свобода.

И останалите обичай -

те също се борят с неволи.

И под своята нищета

всички сме Ние - боси и голи.

Обичай и себе си, както обичаш

нежната ласка,

старата вярна мечта.

По чуждите пътища

пак ще се срещаме,

през тълпите ще тичаш.

Обичай ги всичките.

Подай им ръка.

Кой ще хвърли тогава камък

върху тези разтворени длани?

Би се срутил,

би изтекъл като пясъчен замък

гнева. Любовта ще те брани.

Тези, които обичаш,

са оформили твойта душа.

Те нямат нужда от думи.

Другите нека крещят.

Не ги гони,

защото всичките сме уморени.

 Не ги отричай.

Погледни ги, когато заспят.

И пак ги обичай.

© Весела Петева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??