26.11.2014 г., 22:29 ч.

И само любовта 

  Поезия » Философска
551 0 3

И САМО ЛЮБОВТА...

 

Аз нямам път към нови върхове -

мечтите ми са вече ослепели.

Но тайнството вселенско ме зове,

където няма страсти полудели.

 

Не търся Рай и славни пиршества.

Не чакам Ад сред врящите казани.

Дилема лековерна е това,

която не лекува мойте рани.

 

На вечното блаженство мъдростта

и промисъла приказен на Бога

не ще достигна. Само Любовта

в сърцето си да нося вечно мога.

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??