25.11.2023 г., 10:09 ч.

И светът да бъде вечен 

  Поезия
130 3 2

И СВЕТЪТ ДА БЪДЕ ВЕЧЕН

 

... песничката е бездарна, че живеем в Земен Рай,

никой може би не вярва, че вървим към своя край,

ни в Овални кабинети, нито край Москва река,

ядреният куфар свети – нервно! – в нечия ръка,

някой, май, че ни будалка? – същи бебенца на скут,

щрака мъничка запалка върху бурето с барут,

 

теглил ни последна майна, този свят дъхти на леш! –

в Сирия, в Донецк – Украйна, и в земите на ДАЕШ,

в балистичните пунктири, оправдани с Ким Чен Ун,

всенародните пастири хвърлят ни като в тайфун,

злато дъвчат, нафта пият, ей това е то – живот! –

а пък аз? – на ангария цял ден блъскам! – идиот.

 

Искам да заспивам вечер с маминото „Нани-на!” –

И светът да бъде вечен! – в мир, любов и Светлина.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??