И тази Коледа ела
в бяла дантелена рокля,
сбъдни ми се като мечта,
като падаща звезда,
те помоля.
Нека туй небе да ни е елхата,
а луната - топлата камина,
тез звезди да са гирлянди,
а нощта - украса синя.
Този сняг да бъде по косите
бяла сребърна корона,
целувки да се стапят по устите,
сякаш розови бонбони.
Ех... И тази Коледа ела,
че за другата не знам, любима,
ще се сбъднеш ли като мечта
и дали въобще мечта ще има...
© Никола Борисов Всички права запазени