13.10.2016 г., 12:06 ч.

И тази сутрин/ преработено/ 

  Поезия » Гражданска
358 0 2

      И тази сутрин 2

 

И тази сутрин слушам новините...

А там се стреля… И глави хвърчат…

С насилие и страх си пълним дните.

За хубавото хората мълчат…

 

Подхвърлят се измислени интриги…

Наивниците пак се горещят!

И черни знамена пред нас се вдигат…

О, няма глупостите им да спрат…

 

А аз не съм, за жалост, безразличен.

Опитвам всичко да си изясня…

И аз съм като българин типичен.

И всичко искам сам да преценя!

 

Ний водим битки, за да оцелеем…

И постоянно ходим по ръба…

О, свикнахме с това. И си живеем!

Не ни потупва никой по гърба!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??