10.12.2007 г., 13:25 ч.

идеално несъвършена 

  Поезия
579 1 1

За деца ли ми говориш?! ... Спри, недей!

За деца ли... та аз самата още съм дете.

Семейство с мене искаш ти да правиш!

Опомни се... дори не знам това какво е.

Искаш дом със куче и градина,

но това няма да се случи нито утре, нито догодина...

Иска ти се да си имаш жена в халат с домашни чехли,

но да бъда аз робиня няма да  е в тоз живот.

Казваш, че обичаш ме дори и без причина,

тогава не ме прави твоя робиня.

Казваш, че обичаш ме такава, каквато съм...

обичай ме докато съм още дете,

защото после не знам дали ще бъда с теб!

Спри да искаш от мене невъзможните неща,

спри да ми мърмориш за това и онова -

дете съм още и просто искам да играя,

дете съм и по теб си падам...

Ако искаш ти съпруга със черпак в ръка,

друга си търси... при мен е само любовта!

Ако искаш мен - идеално несъвършена,

приеми ме със цигарения дим, с моите мечти,

със стремежите ми, в които си Ти!!!

© Миглена Генешка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??