21.06.2022 г., 21:36 ч.  

Идилия 

  Поезия
93 0 0

Моренце синьо, просто лято.

Дебела лелка под чадър. 

Изгарящ пясък, чисто злато.

Разходка в дюните с катър.

Понесъл бризът аромат на скара.

Напомпан момък кара джет.

Девойка гола бюста си разкара,

да търси старец за късмет.

Ухилен мавър кукуруз продава.

Момченце с воден пистолет.

На хоризонта лодка се задава.

В небето шумен вертолет.

Опърлен чичка звучно се прозява.

До него кофа бира с лед.

То слънцето пече и не прощава,

дори на Ева със листо отпред.

Детенцето надлежно препикава.

До него мама ближе сладолед.

Идилията лятна продължава.

Почивка... Вече сте на ред.

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??