Jun 21, 2022, 9:36 PM  

Идилия 

  Poetry
94 0 0

Моренце синьо, просто лято.

Дебела лелка под чадър. 

Изгарящ пясък, чисто злато.

Разходка в дюните с катър.

Понесъл бризът аромат на скара.

Напомпан момък кара джет.

Девойка гола бюста си разкара,

да търси старец за късмет.

Ухилен мавър кукуруз продава.

Момченце с воден пистолет.

На хоризонта лодка се задава.

В небето шумен вертолет.

Опърлен чичка звучно се прозява.

До него кофа бира с лед.

То слънцето пече и не прощава,

дори на Ева със листо отпред.

Детенцето надлежно препикава.

До него мама ближе сладолед.

Идилията лятна продължава.

Почивка... Вече сте на ред.

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??