1.02.2011 г., 11:57 ч.

Игра на ад и рай 

  Поезия » Пейзажна
578 0 0

Небето сърдито навъсило вежди -

на облаци черни говори нещо,

враждебно земята наново поглежда

и сочи с пръсти надолу зловещо;


а вятърът бурен крилете си точи

и ето, небето със залп топовен

разцепи тишината, земята подскочи,

ранена до болка, си рече: "Сбогом"


Последва миг покой, затишие кратко,

но после тътен нов, ехтеж, порой, край;

дете изплашено - сгушено в татко.


За час всичко свърши и грейнаха полята;

кошмарен сън ли бе, игра на ад и рай?

Не знам, но ранена, остана тя - Земята.


                                      Златко Станоев

© Златко Станоев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??