30.01.2004 г., 2:58 ч.

Игра в безкрайността 

  Поезия
1837 0 1

И всичко пак ще се повтори...

Едно рождение, един живот – 

(безмълвно устремен към небесний свод)

без Бог – във хиляди страдания,

във страх, измит със покаяния...

А Иисус, безсилен, за доброто пак ще ни говори,

ала всичко...всичко пак ще се повтори...

 

 

Ще разпънем истината на кръст,

любовта си ще убием и ще търсим мъст;

ще крачим гордо в грозно лицемерие

и само в образа от огледалото ще имаме доверие.

И ще роним сълзи, ще виним съдбата,

а омраза тайна ще разяжда светлината... –

И всичко пак ще се повтори...

 

 

И всичко пак ще се повтори!

Ще се родя отново аз, ще се родиш и ти,

ще търсим свои идеали и мечти...

А празнитe пространства пак ще пълним със забрава,

ще се гледаме, ще лъжем, въпроса всеки ще задава.

Но сила никой няма да се бори...

Господи, пощада няма ли?...И всичко ли ще се повтори?

 

 

© Хавишам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тежичко се чете. Може би ако пробваш да изгладиш ритъма на места и да римуваш през ред ще се оправи. Ще се осмеля да приведа един пример:

    ...
    ще крачим гордо в грозно лицемерие
    ще роним сълзи, ще виним съдбата,
    и само в огледалото ще имаме доверие.
    омраза тайна ще разяжда светлината... –
    ...

    Не се опитвам да редактирам, просто си казвам мнението (този ред е защита от един вид кариеси дето се въдят по коментарите ми).
Предложения
: ??:??