14.10.2011 г., 21:45 ч.

Играта продължава 

  Поезия » Философска
451 0 0

 

Откакто аз се помня,

години дълги вече

играем със живота, на

"Не се сърди, човече!"

 

Щом малко понапредна,

улучва той шестица.

Оставам пак последна

и връщам се в редица.

 

Река ли да преваря,

той мести своя пешка

и моята събаря.

Играта става тежка!...

 

Шестици случва зарът!!!

Излизам с нови пешки!...

Така, във надпревара,

играем ний... и с грешки!

 

Това ме забавлява!

"Добре!" - животът рече.

Играта продължава!

Не се сърди, човече!

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??