15.09.2024 г., 9:29 ч.

Иконограф 

  Поезия
76 0 0

 

 

 

Майстор зограф на църковни кубета,

по канони рисува - старозаветни.

Иконограф, стенописец - дарен от съдбата,

огниво и кремък да носи в душата.

 

За да пали искрата в богати и в нищи,

да изтръгнат бурена от тез пепелища.

Да вдъхне кураж на болен несретник,

с целебна икона за молитва дискретна.

 

Не откъсвай очи от стенописите в храма,

открадни си частица творчески пламък.

Фитила на вярата и в теб да запали,

да си следовник на библейски скрижали.

 

 

                          Вдъхновен от Диан Костов 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??