20.07.2007 г., 13:42 ч.

ИЛИНДЕН 

  Поезия
751 0 6
 

      ИЛИНДЕН


Празник за размисъм, стимул, любов,

ден, преобърнал  две съдби и живот.

Даде ми малко детенце в ръцете,

дари ни със рaдост и щастие двете.

Бях много щастлива, че имам дете,

притисках го нежно до мойто сърце,

галех мъничкото ново човече

сякаш държах във ръце рядко цвете.

Трудно се описват чудеса подобни,

но жените знаят колко са доволни,

когато за пръв път си гушнат детето -

сякаш е ангел, дошъл от небето.

Нежно и крехко, съвсем беззащитно,

не може да каже, не може да пита,

протяга  с надежда двете ръчички,

гледат в очакване малки очички.

Колко грижи само докато порасне,

но дари живота ми със огромно щастие!

Възпитах детето на мене да прилича,

да ме уважава и да ме обича.

Имам си детенце, то си има мама,

радостта за двете е много голяма!

А Свети Илия, тачен и обичан,

за двойната радост у  нас е почитан!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??