20.05.2011 г., 16:38 ч.

Илюзия 

  Поезия
591 0 4

Следиш ли ме? Чувам ти стъпките сякаш...

Усещам дъха ти наблизо...

Не бой се, не ще си отида със мрака,

а с него в съня ти ще вляза.

 

Повикай ме! Няма от теб да избягам,

а жадно при теб ще дотичам.

Излъгах... Ще мине за ден, обещавам.

Не мина ли? Без да отричаш!

 

Боли ли да знаеш, че няма да дойда,

когато ти липсвам най-силно?

Не ми отговаряй. Разбирам, спокойно.

Пийни си за здраве: обилно.

 

Щастлива съм? Сякаш съм някоя друга?

Не,  не е цветът на косата...

Недей си приписва чужди заслуги.

 

                   * * *

Обичах те силно... Познато?

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??