6.04.2010 г., 9:32 ч.

Има и такива неща 

  Поезия » Гражданска
1125 0 5

   Има и такива неща

 

Мъчителна, тежка самота,

обръща всичко в глухота.

От нийде „слънце не изгрява,

та и мойта улица да огрява“.

 

Несгодите са без ред и чет,

за всеки, който е на гурбет.

Борба да се утвърдиш за място

и навсякъде да ти е „тясно“.

 

И искат работа, и още, и още,

да има как да се работи и ноще,

да има как и да не я ядеш

и времето за сън да спреш.

 

Ако някога си бил „бонбон“,

ще те изцедят като лимон.

За всичко да си съгласен

и животът ти ще е по-нагласен.

 

Така е емигрантската орисия,

заблуда не е, не е иделия.

Печелиш евро с много труд,

но без общуване си изрУд.

 

                     Мадрид, 2009 г.

 

 

© Божидарка Божинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??