31.03.2011 г., 20:52 ч.

Има нещо 

  Поезия » Философска
386 0 1

"Има нещо"
Има нещо по-страшно от смъртта:
животът -
убиец на мечти,
на смелост,
воля,
съвест...

Има нещо по-мрачно от гроба:
поробен свят -
мизерия,
войни,
расизъм,
глад...

Има нещо по-дълбоко от бездната:
порочен ум -
там дяволите стенат от уплаха,
а статуите плачат с кървави сълзи...

Има нещо по-ужасно от нощта без светлина:
програмираното ежедневие -
вървиш и мачкаш,
мачкат те и плюят ти отгоре.

Има нещо по-болезнено от адските огньове:
лъжата -
криеш я в очите си,
в сърцето си,
прегръщаш я във дните си,
превръщаш се във ходещ труп.
Дори за миг не осъзнаваш,
че има нещо по-велико от теб :
СВОБОДАТА!

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...има нещо страшно
    да си сам
    или неразбран

    а предлагаш ли решение, приятел?
    поздрави
Предложения
: ??:??