16.01.2018 г., 17:50 ч.

Име и прекар 

  Поезия » Любовна
205 1 0

Кога сум без тебе
и парталите и свечените облеки
без проблем можат да ме проголтаат
мислејќи на тебе испарувам
и го ширам својот круг на непријатели
не разликувам бои откако те нема
ние сме поразени луѓе
не измисливме мерна единица за среќа
ти беше мое име,
а јас твој прекар
ќе разбере само тој што доживува.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??