12.05.2009 г., 14:32 ч.

Имена 

  Поезия » Друга
615 0 9


Ще се родиме ей сега!
Един от друг ще се родиме.
И първата ни пелена
ще бъде старото ни име.
Ще бъде старият ни грях,
че още някъде ни има,
в невероятната игра
на хора, думи и машини.

Ще се родиме ей сега,
ще се родиме!

И ще започнем да делим,
света, във който се родим.

И първа граница ще сложим,
между ни - тънките си кожи.
И втора граница ще сложим,
палачи "Трябва" и "Не може".

Ще бъдем вече на света,
отделно, с двете имена.
И всякое - по своя път.
Нагърбило товара свой, но
товарът, болката... Грехът -
о, всичкото ще бъде двойно!

Поемат двете имена,
и в два безкрая,
и в две различни времена -
ще се забравят.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??