28.09.2013 г., 16:49 ч.

Имена-3 

  Поезия » Друга
325 0 0

 

 

           ПЛАМЕН

 

Приятелството е богатство за онези,

които знаят да ценят със душа

жестове на болка и копнежи,

приятелска подадена ръка.

 

Ликът му винаги добронамерен

опора във труден момент,

за съвет позитивно премерен -

то няма друг опонент.


А когато далече от близки

в чужбина си сам, беззащитен,

приятелят за тебе е всичко

брат и сестра, и обител.


Малко време на сърцето е нужно

приятелят само да открие,

ако с доброто за другите служи,

най-точния човек ще разкрие.


Единстввен в света да е даже,

на другия край на земята,

без грешка сърцето ще каже -

това е човек за душата.


На него се то доверява

безрезервно и с обич голяма,

само братство така повелява -

без доверие приятелство няма.


 

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??