ПЛАМЕН
Приятелството е богатство за онези,
които знаят да ценят със душа
жестове на болка и копнежи,
приятелска подадена ръка.
Ликът му винаги добронамерен
опора във труден момент,
за съвет позитивно премерен -
то няма друг опонент.
А когато далече от близки
в чужбина си сам, беззащитен,
приятелят за тебе е всичко
брат и сестра, и обител.
Малко време на сърцето е нужно
приятелят само да открие,
ако с доброто за другите служи,
най-точния човек ще разкрие.
Единстввен в света да е даже,
на другия край на земята,
без грешка сърцето ще каже -
това е човек за душата.
На него се то доверява
безрезервно и с обич голяма,
само братство така повелява -
без доверие приятелство няма.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.