22.10.2022 г., 8:48 ч.

Имена на творци 

  Поезия » Хумористична
911 0 0

В галерия стоя и ме притискат

въпроси и желания безкрай –

в отвъдното кандисва ли Кандински

абстракциите си да разгадай,

 

дали Дали би ми се сторил ясен,

рисувал ли е Кокошка петел,

Мане подложен ли е на опасност

отново за Моне да съм го взел.

 

Ван Гог с Гоген да сбъркаш не е хитро –  

не таитянки величал е той,

а е прославял с палеща палитра

поле от слънчогледи в летен зной.

 

Мазач – не. Майстор бил Мазачо, факт е,

Роден – роден за скулптор персонаж.

Михаил Ангелов е бил с характер.

Е да де, ти разбра ме – Микел Анж.

 

P. S.  Не знам дали любезният читател би ме дарил със снизходителност. Дано поне да не ми я откажат Василий Кандински, Салвадор Дали, Оскар Кокошка, Едуар Мане, Клод Моне, Винсент ван Гог, Пол Гоген, Мазачо, Огюст Роден и Микеланджело Буонароти.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??