26.02.2007 г., 8:39 ч.

Импресия 

  Поезия
511 0 2
           Импресия

Изтичала скришом по речния пясък,
луната се къпе сама под върбите.
Далече в небето дочува се плясък
и листи се ронят, прегръщат тревите.

А тихия вятър мирише на дюли...
Пъстърва премята водата игрива -
в скалите я блъсне, в брега я потули,
а после дари я със сребърна грива.

Неволно тъгата притваря очите.
Ти тръгваш и влакът задъхан те чака!
С прегърбени клони, с тревога за дните -
брезата до пътя след тебе заплака...

© Лилия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??