25.01.2008 г., 17:14 ч.

Импресия 6 

  Поезия » Пейзажна
630 0 6
Импресия 6

(на Наталия)

Кротичко дъждът ръми,
от капки раждат се мехури
и умират си сами,
като заблудени бури.

Наближава полунощ,
последни автобуси тракат,
тих, като умиращ вожд,
е градът... А ти ме чакаш...

03. 07. 2007 г.
23, 45 ч.
Прага, Дейвицка


Импресия 7

(Спомен от Равда)

Шум на умираща пяна,
удар в пясъчен бряг,
кожа в пръски обляна,
вълни задъхани в бяг.

Скок на парещо тяло,
плисък, плъзгане, пулс,
хлад и време поспряло,
в суберотичен импулс.

Завръщане, жажда за дъх,
писък на чайки в лъчи,
праскова капеща в мъх
и капки солени в очи.

27. 11. 2007 г.

Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??