Импресия – ІІ
След дъждовете на април ще дойде майско бреме,
земята ще надигне пъпна връв и с кръв, и с тайни
ще изроди плода на битието в бъдното.
Човекът ще се кръсти в трудовия делник.
Сега деца плетат със слънцето игрите си,
а то ги шари в румено с лунички.
От път се връщат старците в ръце със теменуги,
искрят от сили влюбените и ни говорят с обичта си.
Светът цъфти, любовно се обгръща със зачатия
и, струва ти се, че не е било ни времето на змиеносеца,
ни вълчите следи от тежки зимни нощи,
ни раните, ни битките – не сме били ний лошите.
© Златина Георгиева Всички права запазени