17.11.2019 г., 8:26 ч.

Ин и Ян 

  Поезия » Философска
574 0 0

Душата е прекрасно, съвършено цяло

съвкупност от любов, мечти в човешко тяло.

Тя знае свисше всичко за света-

усеща що е радост, болка, красота.

Понякога е тиха и вглъбена,

нежна като женствения Ин смутена.

 

Но иска ли да бъде тя разбрана,

да преобърне живота, да бъде видяна-

готова е да скочи от високо,

да крещи, да вилнее на широко.

Потапя се в енергията Ян и става огнена и дива

не търпи окови, броди по трънливите пътеки като самодива.

 

Душата -тя обича свободата,

съвършенството и светлината!

Божествена, добра, красива,

понякога жестока, но и справедлива!

Послушай я, поспри, не спи

за ясните знаци буден остани.

Последвай своя порив,

своето уникално битие-

довери се на сигналите на своето сърце!

 

Послушай своята душа,

ще ти разкаже истински неща.

Тя не знае какво е “ не мога”,

при трудности не изпитва тревога.

Минава през стени, разрушава вериги

отстоява щастието, издигайки красиви диги.

 

Не ще намериш истински покой,

ако не следваш си душата

ще си сломен, ще си в застой,

ще тънеш в нещастие,

търсейки външната отплата.

 

Свържи се с вътрешния Глас

на своя Ин и Ян,

без насилие и власт,

а във тишина и в блян.

Чуй какво ще ти прошепне

това е твоята съдба!

Душата ти копнее

Ти да Бъдеш и да създаваш чудеса!


 

© Елена Трендафилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??