10.05.2008 г., 9:42 ч.

Инцидент 

  Поезия » Бели стихове
765 0 8

По залез

слънцето-самотен рокер

със фара си ме заслепи.

 

С предчувствие за лудост

и надежда за спасение

от лудите избяга пътят.

 

Шосето се изгуби. И Пикасо

(в червения си период)

по гумите ми нарисува:

 

Два таралежа

и всички клоуни,

живели на земята.

 

Замятаха се прилепи

в суетен ритуал -

избираха ковчези за:

 

Два таралежа

и всички клоуни,

живели на земята.

 

С конци от злато

светулките бродираха

по черните хоругви на нощта…

 

Изпяха

своите оплаквания

улулиците.

 

….

 

Ще срещнат утрото

единствените оцелели:

Коларят и Зорницата…

 

А после ще е храмът

със смеещите се камбани

и светлите икони на:

 

Два таралежа

и всички клоуни,

живели на земята.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??