26.02.2019 г., 17:25 ч.

Исках, мила моя 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми, Авторска песен
616 4 7

      

Исках, мила моя,

исках да живееш!

Стари градски песни

вечер да ми пееш!

 

Седнал на креслото -

виждам тази гледка -

как седиш в леглото

и в ръцете с плетка!

 

Исках, мила моя,

исках да живееш!

Даваше ми сила,

щом се ти засмееш!

 

Свят да победим

в радостна омая,

двама да летим...

със любов до края!

 

Влюбено да гледам,

твоите къдрици

и да се оглеждам

в пъстрите зеници!

 

В миг на буйна радост

ние да запеем!

До дълбока старост

с тебе да живеем!

 

     *     *     *

Болна ми залегна,

с болест нелечима...

от тегло дотегна,

близо цяла зима!

 

Пиеше отвари,

билки, еликсири,

но за болки стари -

лек се не намира!

 

Мина много време,

болна си, слабееш!

Страх за теб обзе ме -

колко ще живееш!...

 

Идва ми в главата

мисъл тъй нелепа...

Тъжна е душата...

Днес е без подкрепа.

 

2 януари 2003

(Влюбените птици летят

по две" - том 1)

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??