25.03.2017 г., 12:02 ч.

Искай сърце 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
1204 5 11

Как да спра и да не мисля за тебе.

Как да отмина край тебе със затворени очи?

Как в съня си да спра да те виждам.....

..Как от сърцето на другата да те завърна?

Как да спра да се радвам, че те има на този свят?

Как да те изхвърля, щом душата те прегръща?

Мое би ме вземаш за извън земна.

Може би броиш годините в съня си?

Може би неверни са моите думи?

Може би мислите ми приемаш за странни?

И какво съм аз за тебе в деня и в нощта?

Каква е зората, която рано те докосва?

Какво е твоето сърце и дали усеща моя зов?

Спрете мисли, не измъчвайте побелялата ми глава.

Спрете мечти, не летете безметежно.

Спри сърце в топлината на твоята вяра.

Спри, но не искай да съм в забрава.

Искай да се потопиш в радост.

Искай да те докосват и времето и хората,

които тъй силно обичаш.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??