30.11.2018 г., 21:56 ч.

Искам... 

  Поезия » Философска
405 1 0

                                    Да запаля Коледния огън

                                    в нечие изстинало сърце!

                                    Някой,който е и сам и болен,

                                    тук – сред думите,да е добре!

 

                                    Друг – в искриците, Звезда да види,

                                    да последва своята Мечта!

                                    Ти –сред въглените смело,свидно

                                    да изравяш ценните неща!

 

                                    Коледният дух ни съпровожда

                                    всеки ден, за да творим добро.

                                    Нощем – мислите дели нарочно,

                                    да отсеем примера си лош.

 

                                    Трябва ли следите да белеят,

                                    преспите косите да красят,

                                    за да вярваме,че Той е вечен

                                    и дарява благо – Любовта!

 

                                    Искам днес – от Коледния огън,

                                    всеки да си вземе пламък тих.

                                    Свята нощ е! Нека с Рождеството

                                    хората да станат по-добри!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??