3.05.2019 г., 16:45 ч.

Искам 

  Поезия » Любовна
820 0 0

Искам

 

Искам да те гледам във очите

и в твоя свят да ме отвличат,

искам всеки път да мъркаш сладко

щом докосна те дори за кратко.

 

Искам те когато си щастлив

и грееш със усмивка - жив,

искам те когато си вбесен,

когато си глупак втрещен,

 

влуден, заслепен, грешен, заблуден,

когато глупости говориш,

когато със себе си се бориш

и безсмислено отново спориш.

 

Искам те, когато си досаден,

искам те, когато си забавен,

искам те когато пак си изморен,

искам те красив, ужасен, грозен,

 

искам те макар и сложен,

дори и отвращаващ, дори и изхабен.

Искам нагло във лицето ти да изкрещя,

че искам до тебе аз да спя.

 

Искам тъпия страх в теб да залича,

искам в деня ти сив аз да се отлича.

 

Искам да ме видиш,

а не само да ме гледаш,

да спреш да спориш

и само да говориш.

 

Искам за мен да се бориш,

искам да ме догониш,

да ме спреш и да ме молиш,

не със мен да тръгнеш,

а да ме обърнеш

и с теб да тръгна по нов незнаен път,

а не да млъкна за пореден път,

приемайки, че ти си такъв

и искам повече от това, което можеш да дадеш,

но ще станеш

и когато ме загубиш

ще се върнеш.

 

© Bilyana Dragulova Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1904 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??