16.06.2020 г., 23:00 ч.

Искам.... 

  Поезия » Философска
586 0 3

Искам слънцето да взема в мойта длан,

за да мога после да го дам

на някой като мене неразбран,

за да не е вече сам.

 

Искам да откъсна две звезди,

да ги сложа в своите очи

и когато страдам, в моите очи

да избликнат сребърни лъчи,

някой страдащ да пронижат,

да прогонят всичките му грижи,

 

и тогава да си взема

ехото на неговия смях

и тихо, кротко да поема

по своя път самотен, толкова далеч от тях.

 

И искам,искам от луната

да попия, да попия светлината,

в нечии очи да светна отразена

като призракът на любовта нетленна.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??