5.02.2009 г., 12:40 ч.

Искам да изтласкам с гняв мъглата 

  Поезия
507 0 4

Искам да изтласкам с гняв мъглата

 

Начумерило се е небето -

иска слънцето да не блести!

Свило ми се е сърцето -

пак ли ще вали?!

Облаци, тъмни като индиго, са натежали,

а мъглата ядно ми крещи:

"- Тихо е... Мрачно е... Пак ще вали!"

Хора вървят по пътеки онемели,

коли ревят, сякаш вятъра са спрели,

гладни скитници надничат в сумрака,

ех, какво ли още в този свят ни чака...?

Тъжните очи на скитащи любимци -

кучета и котки - наши и бездомни...

... какво безразличие!

Скърцащи трамваи олюляват се кални,

скъсани копчета потъват нереални,

овехтели манекени от витрините - с нови дрехи,

тънат в лукс и благоприличие...!

Тъжно е в душата ми... Търся дъгата...

Искам да изтласкам с гняв мъглата!

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??