18.02.2012 г., 11:11 ч.

... Искам да те слушам как хъркаш и нашата приказка на внуците ни да разкажа 

  Поезия » Любовна
647 1 0

Не искам принц на бял кон,

нито жаби да целувам.

Не искам къща от картон,

нито от полунощ да се страхувам.

 

Не искам каляска и разкош,

нито пантофката си да губя.

Не искам аз ден и нощ 

на някого да робувам.

 

Не искам ни злато, ни богатсто,

нито за милостиня да прося.

Не искам кутийка кибрит,

нито по улиците да скитам боса.

 

Не искам замъци и принцове не искам,

нито палати и слуги.

Не искам всяка моя стъпка да обмислям -

искам само да ме обичаш ти.

 

Искам само малка, спретната къщурка -

и двете лепи отпред няма да откажа.

Искам да те слушам как хъркаш

и нашата приказка на внуците ни да разкажа.

© Грета Ганчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??