10.12.2019 г., 11:55 ч.

Искам поне един стих да го изпея 

  Поезия » Хумористична
387 0 0

 

Иска ми се нещо, но не го умея, 
поне едно стихотворение да го изпея, 
чудя се на песен, дали ще бъде красиво, 
но не мога, защото пея фалшиво... 

Чудих се и почнах да се питам, 
как ще разбера, ако не опитам, 
А музика от къде, не е лесно,
ако имаше щеше, да бъде чудесно... 

Във вкъщи имам, една много стара,
от на дядо времето, без струни китара, 
има две три струни, но да свиря не умея, 
а как ми се иска, поне един стих да го изпея... 

И реших да направя концерт, пред общината, 
доле в центъра, на пейките, на площадката, 
но ще взема да си сложа очилата
и ще се покрия със забратката... 

Просто да не ме познаете и от срам, 
защото може би, ще се изложа там, 
да но викам си, ако песента излезе чудесна, 
може би после, пък да стана известна... 

Може би пък, така както не умея, 
изведнъж без да искам пропея, 
но с три струни да свиря, няма да е лесно, 
но си викам, че може би пък, да стане чудесно... 

Вече няма да се чудя, да се мая, 
на концерт ви каня и ми е все тая,
за труда, който така смело ще положа, 
въпреки че е възможно, аз да се изложа... 

Поне един стих на песен искам, разберете!
И ще бъде знам, едно от двете, 
или ще се изложа с идеята ми чудесна
или просто ще взема да стана известна!

© Виктория Йолова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??