2.03.2007 г., 14:20 ч.

Искаш 

  Поезия
1154 0 15

Искаш


Искаш да съм кротка. Престани!
Глупаво е да се примирявам.
Ти си бряг. Бушуват в мен вълни
и жестока съм, и разрушавам.

Имам във косите ветрове,
ураганно мога да обичам,
сменям често своите цветове...
ти в любов ме караш да се вричам.

Аз съм пътник. Ти си просто път
и не искам да те извървя до края,
изненадваща съм като летен дъжд –
как очакваш да ме опознаеш?!

Искаш да съм твоя. Ще боли
щом откриеш колко сме различни –
аз съм огън, пепел ще си ти...
Нека си останем безразлични!

© Лилия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??