9.10.2007 г., 14:30 ч.

Искра съм от всемирен огън 

  Поезия
550 0 11
 

По П. Дънов


                   С благодарност към Валери!

Искра съм от всемирен огън,

начало на свещената любов.

Чрез мъдростта й аз ще мога

на път да тръгна - истински и нов.


Ти слънчева и нова приеми ме -

като за жътва жито изкласило,

защото любовта е нашто име,

разкриващо ни всичко мило...


Душата ми, със мощ такава,

ще може вечно да обича

и себе си, чрез теб, познала:

"Творец!" тя нежно те нарича.


От извора за двама - животворен,

свежи капки, бисерни, отпивам

и зная, че в живота отговорен

с теб ще бъда истински щастлива.


Със теб, любов, прекрасна, свята,

усещам се и нова, но и приветна,

такъв е смисълът житейски на Земята -

звезда да бъда - мъдра, искрометна.

09.10.2007г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??