6.04.2011 г., 13:49 ч.  

Испанска муха 

  Поезия » Хумористична
791 0 10

 

Ходят конските мухи
под конски опашки,
а испанската муха -
все под женски прашки!

И една такваз муха -
малка, но проклета,
първа, още оня ден,
жилнала Винета!

Как на нея налетя,
как пък нея сгащи!
По какво ли я позна,
че ходи без гащи?!

Мина ден, не мина два -
същата гадина,
пак на същото място,
ухапа Калина!

И след туй

една след друга -
като ги понесе -
поетесите от сайта
до една отнесе!

Жилне ги и на часа
те се разболяват,
и веднага болестта
в тях се проявява!

Всичко - и петел, и пръч,
и мръсен поганец,
им се вижда като мъж,
при това - испанец!

Любопитство ги мори,
ги влекат промени.
Деси Тенева дори
взе, че се ожени!

А и страшно ги сърби -
в селските дувари
тъй се търлят, че ще сринат
зидовете стари!

И на лудост ги избива,
и редят куплети -
в четири почивни дни
не мож ги изчете!

Та затуй сега съм тръгнал
по тая пътека -
трябва да ме заведе
в някоя аптека

с конски доктор, на когото
всичко да разкажа,
и да ми даде мехлем
да ги понамажа!

Ала някой каза, че
за да оздравеят,
първо трябвало е да
позабременеят!

Ех, Испанийо! От теб
първо дойде царят,
а сега каква беля
нова ни докара!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??