19.04.2013 г., 7:56 ч.

Истина 

  Поезия » Философска
445 0 1

За мен истината е една

с лице красиво, чисто и открито,

тя излиза от човешката душа

с лице, което не може да бъде прикрито.

За другите хора тя е с няколко лица

използват я, за да спечелят от това.

Спорят, изтъкват се, говорят пред деца,

а те усещат я със своите сетива.

 

Душите им кристално чисти са сега,

дали животът ще ги промени някога,

понякога истината се премълчава,

за да не огорчиш близък или приятел,

но рано или късно излиза наяве и тогава,

ако не я разберат, те наричат предател.

 

Между ИСТИНА и ЛЪЖА има БОРБА.

Една жестока „ръкопашна схватка”.

„Бойното поле” е в човешката душа,

кой ще надделее, това е загадка.

 РАЗУМЪТ застава на ИСТИНАТА на страна

и борбата ще спечели ЧЕСТНОСТТА.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??