Толкова я мразят и обичат,
крият голотата и, събличат я,
и я пазят ревностно за себе си,
като накит от тракийско време.
Зидат я в метрото на душите си,
нулев шанс да стане назидание.
Никой да не може да я види,
тяхното пословично старание!
Толкова прилича на молитва,
на любов и на омраза, на разплата,
и на свлачище, което ги помита,
и на двойницата на лъжата!
Тя е гилотината наточена,
на кошмарите им главна героиня,
често носи името Отсрочка,
птица Жар, под пепел и руини!
© Рот Блак Всички права запазени